top of page

Et juleeksperiment...

Da var selveste julaften overstått. Hos Levi-klanen er en tur på kirkegården for å tenne lys hos våre uforglemmelige kjære, en tradisjon. Tilbake i heimen er det tid for gløgg og snacks før julen ringes inn av Sølvguttene klokken 17 og vi setter oss til bords.

Foto: Altia

​Som i mange norske hjem har den sedvanlige Tomtegløggen blitt brukt uten tanke på at det finnes alternativ. I år derimot ble søta brors Blossa 15 Stärkvinsglögg kjøpt inn et par uker før jul og testet i ulike settinger, med venninnene på førjulsmiddag, med mor og hennes venninner under den årlige damelunsjen og til peiskos. Og etter positive tilbakemeldinger fra alle hold ble det besluttet å bytte ut gløggen på julaften. Men, vi hadde en utfordring. Far i huset liker ikke gløgg og har aldri tatt del i gløggtradisjonen. Så etter utbasunering av at vinkjenneren i familien har kjøpt inn noe spennende til snacksen, flasken gir tross alt ikke det typiske inntrykket av gløgg, sier far ja til å smake. Opptil flere etterskjenk senere lurer han på hva det egentlig er han har i glasset. Noe skyldbevisst innrømmes det at innholdet i flasken faktisk er gløgg, men ikke den typen han er vant til, en helt annen og spennende type. Blossa er nemlig så langt, et 13-årig prosjekt, hvor det utvikles en ny smak hvert år, denne gangen med vinbase av tre ulike viner. Årets aromaprofil bygger på den britiske teen Earl Grey, samtidig som at både sitrus og julekrydder har sin plass og gjør dette til en drikk vi forbinder med julen. Gløggen skal verken varmes opp eller besudles med mandler og rosiner, men drikkes temperert. Om man velger å ha litt snacks til, julekaker eller bare nyte den uten tilbehør er opptil den enkelte. Her har du den perfekte aperitiffen til nyttårsmiddagen. Far rister på hodet og humrer i det ikke tilstedeværende skjegget, jaha, så var vel denne gløggen helt okay da. Eksperimentet har vært en suksess! Familiens overhode er ikke lett å imponere, men med litt gløgg både i høyre og venstre ben ble Blossa 15 samt gaven fra barna, fotmassasjemaskinen, til slutt dagens store høydepunkter.

Har du lyst til å prøve denne (gløggen) i romjulen må du nok smøre deg med tålmodighet helt til mandag 28 desember, men da er den å finne på et 40-talls av Vinmonopolets butikker til den nette sum av kr. 134,90. (Varenummer 3521101) Du kan alltids se om den finnes på ditt nærmeste polutsalg ved å sjekke status på Vinmonopolets nettsider. Nå gleder jeg meg til årets lengste måltid, 1. juledags frokost! Bon appétit og fortsatt god jul. #jul #julaften #gløgg #juletradisjoner #romjul


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page