top of page

One night in Bangkok...

...er altfor lite! Her trenger man minst en uke. Men har du 3 netter kommer du et stykke på vei. I Bangkok kan du bo akkurat så billig eller dyrt du vil. Uansett hvilket av alternativene du velger kommer du likevel bedre ut av det økonomisk enn samme standard i vesten.

Bangkok by night

Et veldig enkelt, rent og helt greit rom midt på Khao San Road får du til rundt 200 lappen per natt for 2. Har du lyst til å unne deg en natt badet i luksus, får du dette til under 2.000 kr per natt, og da snakker vi luksus som du aldri vil oppleve maken til i Europa eller Amerika. Interiørmessig kan vi nok matche Asia, men servicen og særlig måten du blir behandlet på finner vi ikke i vår del av verden. Frokostbuffeene er endeløse og fylt med retter fra alle verdens hjørner. Hotellene caterer tross alt til internasjonale gjester og ønsker å fylle enhver gjest sitt behov og smak. Sunday Brunch er et godt innarbeidet konsept og hotellene forsøker å overgå hverandre i luksuriøse ingredienser. Så langt er Champagne brunchen på Anantara Siam Bangkok (tidligere Four Seasons) den beste jeg har prøvd så langt.

På Khao San Road får man tak i mye spesiell snacks, skorpioner populært for tiden.

Mye rart å se på kveldstid i Bangkok, alt man trenger for å bygge bar er stoler og en kjerre.

Los Angeles er ikke alene om å være «englenes by», Krung Thep, det thailandske navnet på hovedstaden betyr det samme. Og om byen ikke er fylt med engler så er den i alle fall fylt med mennesker av alle slag fra hele verden. Bangkok og omegn teller ca. 17 millioner mennesker, give or take, og er en av klodens mest folkerike byer. Noen must i byen er selvsagt Wat Pho, eller "Temple of the Reclining Buddha", som er en av byens største tempelområder. Dette er også «massasjens mekka» i Thailand, tempelområdet var ment til å tjene som et sted der vanlige folk kunne få en utdannelse. Massasjeterapeuter herfra nyter høy respekt og skilter gjerne med vitnemål på veggen. Et besøk her er absolutt verdt den lille tiden du står i kø. Massasjen er gratis da de som utfører den holder på med utdannelsen sin og trenger trening. På området finner man i tillegg til mer enn 1000 statuer og bilder av Buddha også "The Reclining Buddha" som er Thailands lengste. Statuen måler 46 meter og er dekket med bladgull.

Massasje får man overalt i Thailand, gjerne ute på gaten i friluft

Elven Chao Phraya renner gjennom byen og kjenner man for litt bris i all fuktigheten er det deilig med en liten båttur på elven. Det koster en slikk og ingenting og det finnes utallige stoppesteder underveis.

En annen opplevelse er det berømte «Chatuchak Weekend market» som ikke bare er åpent i helgene, men hele uken. De mer enn 15.000 bodene markedet består av er dog ikke alle åpne hver dag. Men selv på en tirsdag er det nok å velge mellom. Her finner man alt fra sandaler til kjæledyr og alt som kan tenkes der i mellom. Om man liker å prute kan man boltre seg godt her, men endel selgere har fått nok av gjerrige turister og har «fixed price». En av mine «guilty pleasures» er at jeg er helt gal etter servise, og på Weekend Market finnes en liten butikk midt i kaoset som selger nydelig håndlaget keramikk servise. Så hver gang jeg er i Bangkok griper jeg sjansen til å supplere.

Kjøtt, fisk, skalldyr, fjærkre, grønnsaker, plastblomster, blomster, vintage klær...

...nye klær, bestikk, keramikk, statuer, antikviteter, kjæledyr, sko and on it goes....

Det finnes flere «flytende markeder» i byen, men det mest kjente krever at man står opp før solen og kjører i nærmere 2 timer for å komme frem. Jeg har selv aldri besøkt dette da jeg foretrekker å slippe og stå opp i otta på ferie om jeg ikke må. Og jeg tar heller en tur til et av de mindre, men mer lokale markedene. Her finner du fler tips til flytende markeder i byen. Men generelt sett er det beste å bare ta bena fatt og rusle rundt i Bangkoks gater. Det er liv og røre overalt, thaierne spiser nesten konstant. Du ser dem alltid sitte, stå eller ligge med en skål mat i hånden. Allikevel er de tynne som aspeløv. I går så jeg en "bumper sticker" hvor det stod: EAT RICE, potatoes makes your butt big! Måtte smile, kanskje vi burde spise mer ris hjemme også.

I Thailand spises det konstant.

Har du ikke fått nok shopping på Weekend Market, så er det alltids kjøpesentrene. Og de er det mange av. Dersom man er ute etter merkevarer som kanskje ikke er av helt ekte opprinnelse er MBK stedet å gå. Senteret ligger midt på Siam Square og er enormt. Dette er også stedet å kjøpe kamerautstyr, genuint vel og merke. Thailands største forhandler av bla Canon holder til her. Foto File ligger i 1 etg.

Vil du derimot ha «the real thing» og er villig til å betale for det så er Siam Paragon, Siam Discovery og Central World rett på andre siden av veien for MBK, her finner man alle de store motehusene samt kjeder som vi kjenner hjemmefra som Mango og Zara. Bangkok har en liten trillion kjøpesentre og en rekke av dem ligger langs Sukhumvit, som må være en av verdens lengste gater. Heldigvis går BTS skytrain over gaten og ofte er det enklere å ta seg rundt med denne enn taxi. Drosjene er billige, men det er konstant trafikkork og en kort strekning kan fort ta en time i bil og 10 minutter med skytrain. Vil man oppleve Thailand på mer rustikk vis kan man alltids ta tuktuk, men disse kjører ofte som villmenn, tar skyhøye priser og man kan fort bli sittende i trafikkork, med tanke på all trafikken her så er eksosnivået forholdsvis høyt og luften er ikke den beste å puste inn der man sitter i de åpne kjøretøyene.

Tuktuk sjåførene vet å ta seg betalt

Etter lange dager med sightseeing, shopping og «people watching» kan det anbefales å se Bangkok ovenfra. Byen har en mengde skybarer hvor man kan nyte cocktails eller middag ute i det fri, høyt over byen. Et par anbefalinger er skybarene på Banyan Tree (Vertigo), Lebua State Tower, Cielo og Above Eleven. Sistnevnte skilter med at de serverer spennende peruansk-japansk mat. Kanskje var jeg uheldig, men risretten jeg fikk minnet lite om verken Peru eller Japan. Pisco Souren jeg fikk servert derimot, var det ingen feil på, og selv på en søndag var det topp stemning, bra musikk og mye folk. Er man først her så er det bare få minutters gange til Soi 11, en av Sukhumvits uttalige sidegater. Og Soi 11 er for mange the place to be. Det er liv og røre og på Oscar's Bistro strømmer expats og turister til for mat og festlig lag. Rett over veien og noen etasjer opp ligger Levels Club som på onsdag, fredag og lørdag er helt hela i taket. Søndag er ladies night og vi jenter får 3 bonger til klissete cocktails på veien inn.

Så til maten. For ekte thaimat, servert på thai vis, dvs bord, stoler og tallerker er av plast, prøv Suda som ligger på Sukhumvit, Soi 14, ved siden av Radisson. Restauranten har vært en favoritt hos SAS kabinpersonalet i en årrekke og maten er intet mindre enn himmelsk. Mer uformelt blir det ikke. Vil du derimot teste ut thaimat på eksklusivt vis, er Sra Bua by Kiin Kiin vel verdt et besøk. Smaksmenyen tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Thailand og av de 13 rettene var "warm lobster with frozen red curry" og "wagyu beef salad and spicy marinade" mine absolutte favoritter. Dyrt, men vel verdt det om man elsker mat! En av initiativtagerne er den danske stjernekokken Henrik Andersen, han eier og driver Kiin Kiin i København som er verdens eneste thairestaurant med Michelinstjerne.

Varm hummer med frossen rød curry og waguy spicy biffsalat på Sra Bua - oh salighet!

To nye bra steder jeg fant i denne gangen var Divana Day Spa og Mango Sticky Rice butikken. Massasje får man som sagt hvor som helst, men om man har lyst på litt luksus følelse i stedet for å ligge på rekke og rad sammen med resten av Bangkoks turister, der massasjedamene er mer opptatt av å sladre enn å massere, er det greit å finne et dagspa. Du blir plukket opp på BTS stasjonen Thong Lo og behandlingene er kjempebra. Den lille thaidama som masserte meg hadde monsterklyper. Jeg liker ikke sånn suppete kosemassasje, det får være litt kraft i grepet, men her gikk jeg nesten ut med blåmerker. Men det er bare å gi beskjed så tilpasser de trykket. Opphentingsplassen lå rett utenfor Mangobutikken fikk jeg beskjed om, og fikk meg en god latter da det var akkurat det det var, en butikk som solgte mango (og annen frukt), jeg hadde selvsagt forventet kleskjeden. Men her selger de da altså den desidert beste Mango Sticky Rice jeg har smakt, og det var jeg tydeligvis ikke alene om å synes, her handler Bangkokfiffen, mannen i gata, den fattige mannen i gata og koreanske småjenter.

Asiatiske småjenter posere foran alt!. Knallgod Mango Sticky Rice nytes gatelangs.

Alt i alt så er Bangkok en enestående by som jeg stadig vender tilbake til. Mangfoldet og mylderet er byens sjel. Enten hater man det eller så elsker man det!!


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page