top of page

Mat & Drikke

Å matche mat og drikke kan være utfordrende, men følger vi noen få grunnprinsipper kommer vi langt på vei.

Balanse mellom mat og drikke er essensielt. Skal dere spise lett og frisk mat, krever dette lett, gjerne syrlig og frisk drikke. Tung og kraftig mat derimot vil egne seg best til rike og fyldigere drikkevarer, gjerne med en dose tannin.

Etter at valget har falt på "lett eller tung mat" og hvordan dette tilberedes (varmt/kaldt/stekt/braissert osv), bør blikket rettes mot tilbehøret. Hvilke typer proteiner, grønnsaker og saus? Og hvordan tilberedes disse? Det er stor forskjell på smak om man steker, koker, gratinerer eller bruker rå grønnsaker og proteiner. Det samme gjelder naturligvis for saus, vinvalget endrer seg avhengig av om man velger en smør- eller vinaigrette-basert saus.

Ta kontakt for et pristilbud.

Klikk her for flere vinkurs

bottom of page