top of page

London calling!

Det er januar og det er salg overalt. Hos både SAS og Norwegian har vi fremdeles noen dager igjen av årets største salgskampanje og min anbefaling er London!

The Eagle i Farringdon En god venninne har akkurat flyttet over med familien og jeg er så heldig å ha stående invitasjon til å ta turen over når som helst. Da er det greit med billige flybilletter. For alt annet i London er dyrt, spesielt nå med pundet i nærmere 15 kroner!! Men, salg er det jo også i London, og når man først er på tur er det ikke bare shopping som gjelder. Det er matopplevelsene som står i hodet på meg. Så viktig er disse at det brukes mye energi på research både i forkant og underveis når det kommer til bra spisesteder. Og dette innebærer overhodet ikke at alle måltider skal inntas på Michelin stjerne restauranter. Gjerne det også, men det dreier seg om god mat, deilig drikke og fine opplevelser. Og det er et par av disse jeg vil dele med dere.

Inget London uten de røde telefonkioskene. Nyetimber er en av Englands aller beste musserende viner.

I Londons nordvestre hjørne finner vi området Farringdon, en bydel jeg aldri hadde hørt om før en "fellow-Levi" anbefalte stedet. Og direkte fra flyet med koffert på hjul trillet venninnen og jeg nedover langs Farringdon Street på leting etter puben The Eagle på som skulle ligge et eller annet sted i denne gaten på hjørnet av Baker's Row. Da vi endelig kom frem var det fremdeles en time til åpning og etter en nølende bekreftelse fra kokken på at vi kunne sette igjen kofferten (vi lovet at den ikke inneholdt uhumskheter av noe slag), ruslet vi et par gater til før et herlig lite matmarked åpenbarte seg. Og det var mer enn som så, Exmouth Market er en lang gate full av små designbutikker, ting og tang, en av de kuleste "Barbershops" jeg har sett, kaféer, barer, en koselig liten vinbutikk og en rekke spennende restauranter. Matmarkedet, som oppviste mat fra alle verdens hjørner settes opp hverdager til lunsj mellom ca. 12 og 15. Synd vi allerede skulle spise, men vi var sultne, og kl. 12 sharp var vi på plass igjen på The Eagle.

Saftige pølser med løk og potetmos som smelter på tungen. Menyen er skrevet på tavler over disken hvor man bestiller og betaler. Maten lages rett for øynene på deg og enorme fat med salater og raguer får tennene til å løpe i vann. Her er det store porsjoner, traust og god mat, det er uformelt og ikke et bord eller en stol i lokalet er like. Ti minutter over 12 var det proppfullt og ingen ledige seter å oppdrive. Ingen turister i sikte, vi hadde virkelig truffet på den lokale puben. Love it! OBS, det er vanskelig å bestille bord her, og mottoet blant de ansatte er: "Dette er en pub, på puber bestiller man ikke bord, kom tidlig eller kom sent."

En annen fantastisk opplevelse var Coya. Denne restauranten kom jeg egentlig over i Dubai for noen måneder siden. Peruansk mat er det nye hotte. Ut med det nordiske kjøkkenet, det er ceviche og pisco sour som gjelder. Middagen på restaurantens Dubai-avdeling var en av mine desidert beste restaurantopplevelser noensinne. Kombinasjonen av et spennende lokale, atmosfæren, maten og ikke minst servicen gjorde at det ikke var tvil om hvor jeg ønsket å ta med mine 12 sommelier venner som også var i London samme helg. Vi gikk for "Sunday brunch", et konsept som jeg håper snart lander ordentlig i Norge, og det var bare å lene seg tilbake. Først en runde med pisco sour så klart, deretter kom maten inn i puljer.

Rålekre Coya i London. Det serveres freshe pisco sour til aperitiff. Det er fast meny på søndagene til skarve 36 pund. Eller oppgrader til 59 pund og da får du servert ubegrenset med Champagne under måltidet. (OBS: dette gjelder egentlig for maks 10 personer, vi tok en liten spansk en her og delte oss på to bord). Også her er lokalet superlekkert, maten var minst like god som i Dubai, om ikke bedre. Personalet var suverene, selvom vi hadde et lite uhell med en pisco shower, i stedet for en pisco sour. Mens servitøren stakkars var knust, tok vi det med knusende ro, bare å tørke genseren under håndtørkeren på toalettet, sånt kan skje den beste. Skal du hit, book bord i forveien og sørg for at du IKKE GÅR GLIPP AV "The Chiliean Seabass", den er intet mindre enn himmelsk.

Minst 1 pisco sour må til sammen med ceviche på tunfisk.

"The Chilean seabass"-retten tilberedes av servitøren ved bordet. Bon voyage og god helg!


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page