top of page

Skilpaddeøya

Tao betyr skilpadde på thai. Og navnet er ganske passende på øya som ligger nord for Koh Samui og Koh Phangan i Thailandbukta. Øya er kjent for å være en av Thailands mest populære dykkedestinasjoner hvor skilpadder ikke er et uvanlig syn.

Å komme seg til øya kan være litt kronglete. Det enkleste er å fly til Koh Samui og derfra ta båten via Koh Phangan. Ellers må man komme seg til Surat Thani og derfra ta båten via Samui og Phangan. Alternativt om man kommer fra Bangkok så er det buss/taxi/minibuss i 7½ time til Chumpon og båt herfra i 2 timer til. Så skal man besøke Koh Tao er det greit å ha en ukes tid på seg i alle fall.

Første gang jeg besøkte Koh Tao for 11 år siden var det fremdeles et forholdsvis rolig sted, hvor man kunne oppdrive en fest, men man var ofte alene på strendene og å ta seg rundt på øya var et kunststykke på moped, veiene var forferdelige. Men man kan alltids ta en longtail båt ut til de forskjellige strendene. Et besøk på Koh Nang Yuan som ligger utenfor nordvestsiden av øya og består av et par bittesmå øyer som er forbundet med hverandre via en liten sandbanke, er obligatorisk.

I dag ser ting annerledes ut, det er blitt en partyøy, med lav snittalder og "pub crawl" annen hver dag langs Sairee Beach. Heldigvis er det fremdeles noen strender som er forholdsvis rolige så man kan gjemme seg bort om man vil. Men det er klart at med partyfaktor og mye mennesker, blomstrer restaurantlivet og således har man i alle fall et stort, og godt, utvalg av restauranter. I tillegg til thai finnes fransk, italiensk, sushi, meksikansk og en drøss med internasjonale restauranter som serverer litt av hvert. Mine favoritter ble thailandske Su Chili med ekstremt spicy thaimat, gi beskjed om du har en tander gane. Italienskinspirerte Sairee Sairee, pizzaene er suverene og de serverer både biff og andebryst perfekt stekt. Og franske Le Petit Palace, har du ikke prøvd galettes og tartines så anbefales begge, her serveres forøvrig mye spennende flaskeøl, til og med et par stykker fra Lervig.

Fant drømmebungalowen på stranden, til en forholdsvis høy pris for Thailand å være, men å sove og våkne opp til bølgebrus er verdt hver eneste baht. Krystallklart vann og palmesus er musikk i mine ører. En vannmelonshake i hengekøya på verandaen og jeg er solgt. På Sairee Cottage har de også dykkekurs på alle nivåer.

Jeg elsker fargespillet i solnedgangen, uansett hvor jeg er. Og på Koh Tao er den ene solnedgangen vakrere enn den andre.

Livet er ikke så hardt når det man må passe seg mest for er små firfisler og "fallende kokosnøtter", sistnevnte kan i og for seg kan være dødelig nok.


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page