Kroken på døra!

December 21, 2015

Da var det over og ut for Ylajali. Stjernerestauranten lukket sine dører for siste gang på lørdag. Man kan vel si at de gikk ut med et "boom" og instagraminnlegg med #ylajali  florerte lørdag kveld. 

 Undertegnede har vært så heldig å få delta under service et par ganger i løpet av året som har gått. Det er utrolig gøy å få lov til å jobbe med et så dedikert og profesjonelt team. Og maten er intet mindre enn kunstverk. Litt usikker på om mannen bak er genial, eller om han rett og slett har en skrue løs, noe jeg mistenker de fleste kokker i hans liga har. Jeg kjenner ikke Even Ramsvik personlig, men jeg har den største respekt for hva han har fått til så langt i sin karriere. Og det skal bli spennende å se hva neste prosjekt blir. Da jeg spurte ham fikk jeg bare et lurt smil tilbake, at han vet nøyaktig hva han skal fremover var helt tydelig. Er vel bare å smøre seg med tålmodighet.  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommelier Simon Zimmermann har beriket restauranten med sine titler norsk og nordisk mester for vinkelnere. Om det er noen som brenner for faget sitt så er det Simon, og hans drøm er nok å flytte til Østerrike for å dyrke druer og lage vin. Noe han forhåpentligvis en dag vil komme til å gjøre. Han har grønne fingre og er nesten like opptatt av botanikk som han er av vinfaget. Men først blir det ny runde i NM for å forsvare tittelen som Norges beste vinkelner. 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurantmagnaten Nevzat Arikan, eier av Ylajali, Nedre Foss Gård, Trattoria Populare og et godt knippe til av Oslos bedre restauranter, har selvsagt planer for lokalet på St. Olavs plass. Café Tekethopa blir værende, men hva som skjer over gangen gjenstår å se. Men at Arikan kommer til å komme med enda et nytt og annerledes konsept er det liten tvil om. 

Mens vi spekulerer i hva som skjer med Even og det tomme lokalet deler jeg et par ekstra tips til bobler på nyttårsaften. 

Benoît Muling Crémant du Jura Blanc Brut, Jura, Frankrike, kr. 199,90. Varenummer: 1485701 Bestillingsutvalg
Deilig og frisk musserende vin med delikat sitruspreg og duft og smak av epler. Denne ble forvekslet med Champagne i blindsmaking* da den har typiske karaktertrekk som gjærbakst og mineralske toner i ettersmak. Et utrolig godt kjøp, dette er mye vin for pengene. 
 

  

 

 

 

Rodez Ambonnay Blanc de Noirs Brut, Champagne, Frankrike, kr. 415,00. Varenummer: 2072601 Bestillingsutvalg
Laget på 100% pinot noir er dette en rik og fyldig vin som, i tillegg til å gjøre seg godt som aperitiff, passer utmerket til mat. Fisk og skalldyr, men også fjærkre og svin. Med aroma av gule epler og sitrusmarmelade og rik smak av kjeks og brioche har vinen lang ettersmak med en herlig frisk syre. 
 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

January 26, 2016

January 21, 2016

January 14, 2016

January 11, 2016

January 7, 2016

December 28, 2015

December 25, 2015

December 21, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by Liora Levi

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Twitter - svarte sirkelen
  • Linkedin - svarte sirkelen